Astrup Fearnley velger Barcode

Astrup Fearnley blir største leietaker i Dronning Eufemias gate 8 når de flytter til Barcode i 2021.

Astrup Fearnley og Braathen Eiendom har denne uken signert en leiekontrakt på 5300 kvm i Barcodes inngangsport, Dronning Eufemias gate 8, DEG8. Astrup Fearnley forlater da Grev Wedels plass etter å ha vært på samme lokasjon i nærmere 30 år.
- Vi skal fornye oss, og vi skal gjøre det gjennom endring og vekst. Å flytte til DEG8 blir et viktig grep for at vi skal nå våre ambisiøse mål. I dette bygget oppnår vi en svært god samhandling mellom våre forretningsområder. Bygget har fantastiske kvaliteter, får nybyggstandard innvendig og blir rigget for den fleksibiliteten vi trenger, sier konsernsjef Even Matre Ellingsen i Astrup Fearnley.

Astrup Fearnley skal leie 3,5 etasje, og har inngått en avtale på 12 år. Tidligere i år signerte Braathen Eiendom en kontrakt med advokatfirmaet Føyen Torkildsen på de to øverste etasjene i bygget. I tillegg skal Braathen etablere sitt fleksible kontorhotellkonsept og et møtesenter i eiendommen, begge under navnet FLYT.
Braathen Eiendom ser frem til å få finans- og skipsmeglerkonsernet inn i Barcode:
- Vi har en strategi om at våre kunder skal være ledende bedrifter. Astrup Fearnley er ikke bare ledende i Norge, men også verdensledende. Konsernet har 150 års-jubileum i år, men er samtidig nytenkende og har en strategi om vekst og modernisering. Vi gleder oss til å få dem som kunde og å tilrettelegge for at de skal nå sine mål, sier administrerende direktør Leif Arne Røsnes i Braathen Eiendom.

Mange ledende bedrifter har valgt Bjørvika som sin lokasjon, men Astrup Fearnley blir det første selskapet innen shipping, offshore, energi og finans.
- Vi ser at leietakere som tidligere valgte områder som Aker Brygge og Vika nå beveger seg mot Bjørvika, først med bank, forsikring, kapitalforvaltning, advokatfirmaene og nå Astrup Fearnley. Dette viser at Bjørvika har etablert seg som et sterkt CBD-område, sier Røsnes. Braathen Eiendom er i full gang med en grønn rehabiliteringen av bygget, som skal stå ferdig i 2021. Gårdeieren har også fått rammetillatelse til å bygge på ytterligere en etasje, som vil inneholde bespisningstilbud, skybar og møterom. Ellingsen i Astrup Fearnley ser frem til å komme inn i et grønt og oppgradert fullservicebygg.
- Bygget har den beste beliggenheten i Bjørvika, både fordi det ligger tett på Flytoget og Oslo S, men også fordi det er det eneste bygget som har en langstrakt fasade mot byen. Her har man fri utsikt til både sjøen, byen og marka, og svært gode dagslysforhold med en fasadeveggg som har glass fra gulv til tak. I tillegg legger Braathen Eiendom betydelige kvaliteter i bygget, og gjør det bærekraftig med nye tekniske anlegg. Videre blir det et fullservicebygg med mange gode fasiliteter våre ansatte og kunder vil sette stor pris på. Vi gleder oss, sier Ellingsen.

DEG8 ble ferdigstilt i 2007, som hovedkontor for PWC. Da konsulentselskapet flyttet ut i juni 2019, igangsatte Braathen Eiendom en omfattende rehabilitering av eiendommen med miljø og energi som hovedfokus.
- Hovedmålet med ombyggingen er å halvere energibruken, fornye alle overflater og å øke komforten for kundene i bygget. Fleksibilitet er også et viktig krav, både for kundene som ønsker fleksibilitet i egne arealer, men også for å sikre at nye løsninger blir bærekraftige over tid, sier Røsnes.

Akershus Eiendom har bistått Braathen Eiendom i utleiearbeidet, mens Cushman & Wakefield Realkapital har vært Astrup Fearnleys rådgiver.